Buy the family ticket [2 Adults+ 2 child] ONSITE and ONLINE || Sunday 24 December closed from 15.00 || Closed on 25 December

9 November 2023

Museumtalent 2023


We delen goed nieuws! Onze collega, Nina van der Werf is de winnaar van de Museumtalentprijs 2023. Zij onderscheidt zich als jonge erfgoedprofessional door haar enthousiasme als collectiebeheerder in Missiemuseum Steyl. Ze weet nieuwe samenwerkingen aan te gaan, ziet overal kansen en heeft een inhaalslag gemaakt op het gebied van beheer en behoud van de collectie. Ook Bram Donders en Jazzy Taihuttu vielen in de prijzen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Museumcongres op 9 november 2023 in Zwolle.

De Museumtalentprijs is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) sinds 2017 ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren. Deze aanmoedigingsprijs is bedoeld om jong talent in de museumsector in de schijnwerpers te zetten en kansen te bieden zich door te ontwikkelen. Het gaat specifiek om jonge professionals (tot 32 jaar op moment van aanmelding) die betaald werk verrichten aan één van de (museale) collecties in Nederland.


V.l.n.r. Jazzy Taihuttu, Nina van der Werf, Susan Lammers en Bram Donders 

Talentvolle allrounder

Nina heeft zich onmisbaar gemaakt voor Missiemuseum Steyl. Naast het beheren van de collectie schrijft zij een collectiebeleidsplan, stuurt vrijwilligers aan, leidt rond, organiseert evenementen en bedenkt educatieve activiteiten. Ze heeft een onderscheidende visie op de (inclusieve) digitale ontsluiting van de collectie en heeft dit onderdeel van beleid gemaakt. Ook voert ze het uit en geeft daarbij leiding aan studenten en vrijwilligers. Nina neemt actief deel aan projecten van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Bijzonder is hoe ze een kastje met herbariumbladen aantrof, dat een botanische verzameling uit Vuurland bleek te zijn. Nina schakelde Naturalis is, die de Chileense botanisch onderzoeker Daniela Salazar Rodriguez naar Nederland haalde voor nader onderzoek. Binnenkort verschijnt een wetenschappelijk artikel over de herbariumbladen met Nina als co-auteur.

 

Back to overview