Buy the family ticket [2 Adults+ 2 child] ONSITE and ONLINE

SAVE THE DATE

27 APRIL 2024

VOGELS VAN GOD, de reis van de paradijsvogel. De tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid in Nederland om een rijk en divers beeld van de historische en huidige Papoea-cultuur rondom de paradijsvogel te ervaren.

PAPOEA-ERFGOED CULTURELE DAG

Op zaterdag 27 april 2024 begint het programma met een ceremonieel openingsritueel. Een culturele dag voor jong en oud. Het hoogtepunt van het programma is een traditionele dans over het leven van en de jacht op de paradijsvogel. De dans wordt uitgevoerd door de groep Hgateri Akustik uit Papoea.

HOUD JE ERFGOED LEVEND

De groep Hgateri Akustik zal alle kennis van de dans en de cultuur van dit immaterieel erfgoed delen met de huidige Papoea-gemeenschap in Nederland en geïnteresseerden. D.m.v. de workshop Dans leer je als deelnemer de bijbehorende rituelen en traditionele kennis over de paradijsvogels.

PROGRAMMA

12.30 uur Ceremoniële opening.
13.00 uur Programma in het Missiemuseum: jongeren talkshow (host Yosina Roemajauw), zang & muziek, presentatie op zoek naar de nazaten van de paradijsvogeljagers (Marc Argeloo), presentatie herkomstonderzoek bewerkte Papoea-schedels (Paul Voogt). Workshop culturele dans over de paradijsvogel.  
17.00 uur Dansvoorstelling door de groep Hgateri Akustik uit Papoea.
18.30 uur Einde.

Koop hier snel je E-ticket! Graag tot 27 april 2024.

Tickets

 

 

Back to overview